Krajem marta oglas za stambeno zbrinjavanje branilačke populacije ZDK-a

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković održao je radno-konsultativni sastanak s pomoćnicima načelnika i gradonačelnika nadležnih općinskih, odnosno gradskih službi o Programu utroška sredstava budžeta ZDK za 2017., planiranih na razdjelu Ministarstva za boračka pitanja, te o aktualnoj problematici iz domena boračko-invalidske zaštite.

Prisutni su upoznati da će već krajem tekućeg mjeseca biti raspisan oglas za stambeno zbrinjavanje branilačke populacije, a ubrzo zatim i oglas za poticaj zapošljavanja i samozapošljavanje branilačke populacije.

Sugerisano je svim pomoćnicima načelnika svih općina i gradova Zeničko-dobojskog kantona da uzmu aktivno učešće kako bi bila omogućena što bolja i uspješnija saradnja i realizacija navedenih obaveza, a na zadovoljstvo korisnika.

Pomoćnici načelnika su iskazali pozitivan stav spram predloženih programskih ciljeva i obećali da će se maksimalno uključiti i ispoštovati potrebne procedure i tako doprinijeti što boljoj realizaciji.

Sastanak je omogućio i otvaranje drugih tema vezanih za aktivnosti koje provodi Ministarstvo, a vezanih za realizaciju dopunskih prava branilačke populacije, saopćeno je iz Vlade ZDK.