Portal 072info

KRAJINOVIĆ: U BiH 31. decembra snijeg, kiša i susnježica

Ilustracija

U Bosni i Hercegovini od danas do 25. decembra preovladavat će stabilno vrijeme sa dosta sunčanih intervala, kazao je Agenciji FENA Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Minimalne jutarnje temperature u ovom periodu u Bosni će se kretati između minus 2 i 3, a u Hercegovini između 2 i 7 stepeni. Maksimalne dnevne u Bosni će dostizati vrijednosti i do 10 stepeni, a u Hercegovini do 14 stepeni celzijusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od 25. decembra do 5. januara u Bosni se očekuju nestabilne vremenske prilike sa padavinama u vidu susnježice i snijega, a snijeg je povremeno moguć i u Hercegovini.

Osjetan pad temperatura kako u Bosni tako i u Hercegovini očekuje se od 25. decembra. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najniže jutarnje temperature očekuju se od 28. decembra 2014. do 4. januara 2015. godine. Vrijednosti koje se prognoziraju u Bosni će se kretati od minus 13 do minus 3, a u Hercegovini minus 7 do minus 1 stepen celzijusa. Dnevne maksimalne temperature u ovom periodu u Bosni će se kretati od minus 5 do 0, a u Hercegovini od minus 2 do 5 stepeni celzijusa. 

U srijedu 31. decembra očekuje se snijeg u većem dijelu u Bosni, dok se u Hercegovini očekuju kiša i susnježica, kazao je Krajinović. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Sarajevu 31. decembra također se očekuju umjerene snježne padavine, a minimalne jutarnje temperature kretat će se oko minus 4, a maksimalna dnevna oko 2 stepena, dodao je Krajinović. 

Od 5. januara izgledan je prestanak padavina i porast temperatura pri čemu će se u Bosni jutarnje kretati od minus 4 do 0, u Hercegovini od 3 do 6 stepeni, dok će najviše dnevne imati vrijednosti u Bosni od minus 1 do 3, a u Hercegovni od 4 do 10 stepeni celzijusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

(Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME