Kralj Svazilenda predstavio buduću, 14. suprugu

msvati-treci-foto-rojters-1379414988-367561Kralj Svazilenda Msvati III je sebi izabrao novu, 14. suprugu, saopšteno je iz kraljevske palaće. Buduća mlada zove se Sindisva Dlamini i ima 18 godina. Mlađa je 27 godina od budućeg muža, a sedam od njegove najstarije kćerke.

Prošle godine je završila srednju škola, a nedavno je ušla u finale konkursa za Miss Kulturno nasljeđe 2013. “Mogu da potvrdim da je kralj predstavio narodu svoju novu vjerenicu”, izjavio je zvaničnik kraljevske palaće Timoti Mtetva. Poligamista kao i njegov otac Sobhuza II, kralj Svazilenda je svoju novu izabranicu predstavio prošlog vikenda tokom festivala tradicionalnog plesa, nekoliko danas prije održavanja parlamentarnih izbora u zemlji. 

Msvati III, koji vlada kao apsolutni monarhista od 1986, često je kritikovan zbog luksuznog načina života i harema koji se finansiraju iz državnog budžeta, dok stanovništvo živi u siromaštvu. Ova afrička zemlja, koja ima 1,2 miliona stanovnika, suočava se sa teškom ekonomskom krizom i epidemijom side koja je glavni uzrok smrtnosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE