Krave u publici na koncertu klasične muzike

l

Od početka pandemije, održano je malo koncerata sa publikom. Priliku da uživaju u koncertu klasične muzike imale su krave na jednom imanju u Danskoj.

Odjeveni svečano kao da nastupaju u koncertnoj sali, članovi ansambla koji predvodi britanski čelista Džejkob Šo iz sedmice u sedmicu nastupaju pred publikom i to usred pandemije.

Njihova pozornica zasuta je slamom, scenografiju čine bale sijena, a prostorija u kojoj sviraju je štala u kojoj su krave.

Scenografiju čine bale sijena,
Scenografiju čine bale sijena,

– Klasična muzika je veoma dobra za ljude. Pomaže nam da se opustimo, a krave znaju da li smo opušteni ili ne. Ima smisla pomisliti da bi takva muzika mogla da učini da se i krave osjećaju dobro – objasnio je stočar Morgens Haugard u izjavi za New York Times.

Kada je Šo otkrio da je u blizini škole farma na kojoj se uzgajaju krave, video je priliku za održavanje koncerata. Ubrzo po upoznavanju sa Mogensom i Luis Haugard, dogovorio se sa komšijama o svemu.

Koncerti na farmi započeli su u okviru plana popularizacije muzičke škole
Koncerti na farmi započeli su u okviru plana popularizacije muzičke škole

Od novembra 2020. godine, krave uživaju u dnevnim serenadama preko zvučnika sa kojeg dopiru zvuci Mocartovih remek-djela i drugih klasičnih melodija.

Koncerti na farmi započeli su u okviru plana popularizacije muzičke škole i njenih mladih zvijezda. Brzo se ispostavilo da su i škola i đaci veoma popularni kod publike, bilo da je riječ o onoj sa dvije ili sa četiri noge.

IZVORAvaz
Prethodni članakU FBiH otvoreno 11 gradilišta vrijednih 1,3 milijarde maraka
Sljedeći članakJedna zemlja odustala od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo