Portal 072info

KREĆE PREMIJER LIGA U RUKOMETU: Rukometaši Čelika u subotu dočekuju Derventu

Narednog vikenda (6. i 7. februara) nastavalja se takmičenje u Premijer ligi BiH.

Rukometaši ,,Čelika” su jesenji dio prvenstva završili na drugom mjestu, sa bodom manje od prvoplasirana sarajevske ,,Bosne” i u Gradskoj areni dočekuju odličnu ekipu ,,Dervente”. Najavljuju borbu  za prvo mjesto na kraju prvenstvene sezone 2014./2015. godine.

Ove godine Klub obilježava 65 godina postojanja i želimo da četvorogodišnji vrlo uspješan rad krunišemo titulom prvaka države. Imamo za to sve potrebne uslove, najbolju ekipu i najbolju dvoranu u državi, dobar stručni rad… Svakako da su prve četiri utakmice presudne, jer imamo četiri najteža protivnika: RK ,,Derventu” u Zenici,u prvom kolu, zatim –  ,,Konjuha” u Živinicama,  pa RK ,,Vogošću” u Zenici i na kraju – sarajevsku ,,Bosnu” u Sarajevu. Ako pobijedimo te četiri utakmice, a ići ćemo na pobjede  – naše šanse za osvajanje titule rastu na 90 odsto! – kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

,,Čelik” je odigrao tri prijateljske utakmice: dvije sa ,,Krivajom” iz Zavidovića i jednu sa RK ,,Žepčem” u Žepču i sve tri riješio u svoju korist.

Nismo još u potpunosti spremni! Imamo još pet dana do utakmice sa ,,Derventom” i nadam se da će sve u ekipi do tada  ,,štimati”. Za našeg protivnika, kojeg izuzetno cijenimo,  spremam neka iznenađenja. Svakako – idemo na pobjedu! Pozvam naše navijače da u što većem broju dođu na utakmicu i bodre nas! ,,Derventa” igra odičan rukomet, znatno se pojačala u odnosu na jesen, ali ne plašimo ih se! – ističe Adi Bašić, novi šef stručnog štaba ,,Čelika”.

Jedan od najboljih igrača i sportski direktor ,,Čelika” pivotmen Aldin Begagić na to dodaje:

RK ,,Derventa” nam je nanijela poraz u prvom kolu jesenas u Derventi. Vratićemo im to – milo za drago, sa kamatama! Obećavam odličnu igru našeg tima i pozivam naše  navijače da nas podrže! Ostavićemo srce na terenu! – kaže Aldin Begagić. 

Ljubitelji rukometa u Zenici najviše očekuju od ,,desne strane” u timu –  ljevaka Davora Kadća i Adnana Jaškića, koji su u izuzetnoj formi i odlično sarađuju, zatim, od golmana Jasmina Hadžihasića i Ajdina Tufekčića, od ,,stratega” odbrane  Senada Memića i ,,stratega” napada Aldina Mehinović i Ede Martića… A ima tu i nekih skrivenih aduta ,,u rukavu” Adija Bašića.

Utakmica se igra u subotu, 7. februra, sa početkom u 18.30 sati u Gradskoj areni Zenica.

Podijelite članak