Kretenizam domaćih razmjera: Auta prolaze dok se djeca iznad njih vrte na ringišpilu

Na društvenim mrežama pojavio se nevjerovatan snimak iz Ovče: automobili prolaze, a iznad njih se djeca vrte na ringišpilu, postavljenom tik do puta. Policija je vlasniku improvizovanog luna-parka naložila da ga ukloni, što je on i učinio.

U Ovču je jutros, prije 8 sati došla policija, a po pozivu Saobraćajne policije i Komunalne milicija.

Vlasniku koji je postavio improvizovani luna-park, naložili su da ga ukloni, što je i učinio nešto prije 11 časova.

Ringišpil se, inače, postavlja jednom godišnje uoči seoske slave. Ranije ga je vlasnik postavljao na travnjak koji je sada ograđen, kažu mještani.

Seoska slava je u subotu, a šest dana ranije postavljen je ringišpil. 

Copy

Damir Okanović iz Komitet za bezbjednost saobraćaja kaže da tako nešto još nije vidio.

“Imamo čovjeka koji se time bave i kome je bitno da zaradi novac, čak i po cijenu da ugrožava dječije živote. Imamo i roditelje kojima je najpreče da se djeca zabave, bez obzira na to što su im životi ugroženi. Jedino je dobro, u svemu tome, što su nadležni odmah reagovali, što je policija upućena na lice mjesta i što više ne radi”, ističe Okanović.

Iako, prema riječima mještana, ulica nije prometna i većina vozača koji prolazi njom znaju da su tu djeca, tuda prolaze i autobusi GSP-a.

Pitanje je šta bi bilo ukoliko bi dva autobusa morala da se mimoiđu ili ako je ulicom prošao vozač koji nije znao da se tu djeca igraju.

Vlasnik nelegalnog luna-parka dobio je prekršajni nalog zbog nezakonitog zauzeća javne površine, kao i prekršajni nalog za nepropisno parkirano vozilo.

RTS

Prethodni članakNakon nevremena u Maglaju: 37-godišnjaka u kući ubila struja 
Sljedeći članakRuske alternative: Umjesto Fante – Fancy, umjesto Coca Cole – CoolaCola, a umjesto Sprite – Street