Krije li Sebija Bakirovu imovinu?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ured za borbu protiv korpucije KS uskoro bi trebao krenuti u provjeru imovine kantonalnih zastupnika. Prilikom preuzimanja manda, svaki od 35 zastupnika morao je, po zakonu, Uredu prijaviti svoju i imovinu supružnika i djece. 

U registru Ureda već je moguće pronaći spisak imovine koju su zastupnici prijavili. I zanimljiv je imovinski karton zastupnice Sebije Izetbegović. Ona je tako prijavila da ima plac od 1.000 metara kvadratnih u Sarajevu, kojeg je kupila od kredita. 

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: OHR se ponaša demohrišćanski
Imovina Seke Izetbegović

Također, ima apartman od 50 metara kvadratnih vrijedan 100.000 KM. Također u suvlasništvu ima kuću koju je procijenila na 250.000 KM.

I ona je kupljena preko kredita. Što se tiče automobila, kupila ga je 2018., a vrijedi 90.000 KM. No, zanimljivo je da Sebija nije navela ništa od imovine koju ima njen suprug Bakir Izetbegović. 

Imovina Seke Izetbegović

Osim kuće čiji su suvlasnici. Ured će svakako provjeravati imovinu, pa nije jasno da li Sebija nešto krije ili nije znala da treba navesti i imovinu bračnog para. Treća opcija je da Bakir Izetbegović nema imovine.

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: SDA se ne bori za vlast, SDA nije korumpirana stranka

Ukoliko se utvrdi da Sebija nije prijavila imovinu svog muža Bakira, uslijedit će krivična prijava.

Izvor: Raport

GODISNJICA
MARKETING