Krimolovci u januara zaprimili 387 poziva

Krimolovci 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u januaru 2023. godine registrovali ukupno 387 poziva, od kojih je 46 poziva sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je ukupno 309 poziva, od kojih je 19 poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima. 

Također, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 78 prijava, od čega je 27 prijava bilo sa korisnim informacijama.

U mjesecu januaru je pristiglo 27 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. 

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 59 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505. 

Avaz

GODISNJICA
MARKETING