“KRIMOLOVCI” U JULU: Zaprimljeno 418 poziva i 89 korisnih informacija

“KRIMOLOVCI” U JULU: Zaprimljeno 418 poziva i 89 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u julu 2014. godine registrirali su ukupno 418 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 89 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja (31) i neovlašteni promet opojnim drogama (15).

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 89 je zajedno sa izvještajima proslijeđeno na daljNJe postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po 11 je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 70 povratnih informacija od nadležnih policijskih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca”.

Na osnovu toga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima četiri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, te tri izvještaja na dalju ocjenu.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 128 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505, saopćeno je iz SIPA-e.

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica