Portal 072info

„Krimolovci“ u novembru zaprimili 458 poziva i 10 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u novembru ove godine registrirali su 458 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 10 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 69 prijava, od čega je 12 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela terorizma i  neovlašten promet opojnim drogama. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 22 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po osam je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristigle su 24 povratne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Policijski službenici SIPA-e dali su 108 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505, saopćeno je iz Grupe za odnose s javnošću SIPA-

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box