Krimolovci
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 3, 2021 @ 11:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u oktobru su registrovali ukupno 426 poziva, od kojih je 27 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

NER FIT

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljena su 322 poziva, od kojih je deset bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na veb stranici SIPA-e, zaprimljene su 104 prijave, od kojih je 17 bilo sa korisnim informacijama, a pet ih je dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e.

U oktobru je pristiglo pet povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 49 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505, saopšteno je iz SIPA-e.

LIDER