Kristijano Ronaldo: Veći od fudbala

Kristijano Ronaldo: Veći od fudbala

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je možda i posljednji put posjetio Bosnu i Hercegovinu, a dolaskom je još jednom pokazao svu svoju veličinu. Nekako je i sam rezultat utakmice, u kojoj je BiH izgubila 5:0, ostao po strani i sve oči su samo gledale u Ronalda.

Za samu utakmicu se tražila karta više, a cijene na dan utakmice su dostizale vrtoglavih 500 KM, što je u rangu polufinalnih utakmica Lige prvaka na nekim od najvećih i najpoznatijih svjetskih stadiona.

Pa čak su i njegove golove postignute u 5. i 20. minuti utakmice bh. navijači slavili uz karakterističnu proslavu.

Portugalska superzvijezda je bila u centru pažnje od samog dolaska, a Ronaldo je svojim ponašanjem još jednom pokazao zašto je zaslužio da ga se zove jednim od najboljih svih vremena.

Ma koliko do njega bilo teško doći, svima kojima bi to pošlo za rukom bile su ispunjavane želje – fotografija, potpis, razmjena nekoliko rečenica. Može sve, nije problem. Sve vezano za Ronaldovu posjetu je veće od samog fudbala.

Ovakve sportiste imate priliku vidjeti samo nekoliko puta u svom životu i oni vas začaraju svojom samom pojavom, a Ronaldo je, definitivno, uradio i više od toga.

Ne smije se zaboraviti i na sportski doprinos Ronalda. On je taj igrač koji je podigao portugalski fudbal na nivo na kojem je sada i da su Portugalci prije njega bili oličenje mediokriteta.

Prije njega su učestvovali na samo tri Mundijala i tri Eura, dok su sada 11 od 11 što se tiče velikih takmičenja za vrijeme njegove karijere.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE