Kristina je bila najdeblja djevojka na svijetu sa 338 kg, evo kako danas izgleda

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kristina Filips (30) iz Misisipija bila je jedna od najdebljih djevojaka na svijetu, a brojka na vagi pokazivala je čak skoro 338 kilograma. Dnevno je unosila preko 7.000 kalorija, a iz kuće nije izlazila pune dvije godine. Gotovo da nije ustajala iz kreveta, a kada bi prošetala nekoliko koraka po sobi, imala je osjećaj da će se ugušiti.

U jednom momentu više nije mogla da izdrži i obratila se za pomoć ljekarima, koji su joj rekli da tolike količine masnih naslaga mogu da se skinu samo hiriruškim putem, ali da bi uopšte bilo moguće uraditi tu operaciju, morala je da smrša. Tu je i početak Kristinine nevjerovatne transformacije 2014. godine – smršala je nevjerovatnih 243 kilograma. Više nije na lisiti najdebljih ljudi na svijetu

Njen proces promjene i gubitka kilograma je privukao i pažnju svjetske javnosti, te se proslavila učešćem u američkom rijaliti programu u kome je predstavljen život djevojaka koje imaju više od 200 kilograma.

– Zarobljena sam u ovom tijelu u kome ne želim da budem – rekla je ona tada producentima emisije.

Ljekari su joj prije osam godina uradili operaciju želuca. Međutim, to nije bilo dovoljno, jer je u organizmu imala velike količine masnih naslaga, te su sa određenih dijelova tijela morali da joj skidaju hirurškim putem. Prema pisanju američkih medija, samo sa svake noge su joj bili uklonili po 20 kilograma masti.

Kako Kristina danas izgleda?

Sada je ova djevojka potpuno drugačija. Ima 83 kilograma, što znači da je izgublia dvije trećine svoje nekadašnje kilaže. Vrlo rado dijeli svoje fotografije na društvenim mrežama. U međuvremenu se ostvarila i u ulozi majke i to dva sina. Međutim, i u trudnoći je uspjela da se ponovo ne ugoji prekomjerno, te može da kaže da je konačno pobijedila sebe.

Agencije