Kritike za bivšeg kapitena Reala: Sada mislim da je Ramos loša ideja PSG-a

Kritike za bivšeg kapitena Reala: Sada mislim da je Ramos loša ideja PSG-a

Serhio Ramos (Sergio) napustio je Real Madrid nakon 16 godina provedenih u kraljevskom klubu. Kapitenu “Kraljeva” je istekao ugovor, a onda se kao slobodan igrač skrasio u Pariz Sen Žermenu.

Međutim, tamo nije dobro započela avantura za, još uvijek, španskog reprezentativca. Ramos je zadobio povredu i još uvijek nije zaigrao za novi klub iako je tu već dva mjeseca. Očekuje se da tek zaigra 22. septembra protiv Meca, a sada je komentator “RMC Sporta” Žerom Roten (Jerome Rothen) rekao kako smatra da je Španac loša ideja PSG-a.

– Povreda lista na kraju karijere je užasna. Igrač ima određene godine i upitno je da li će vratiti svoju razinu igara uz stalne bolove u listu. Imam velike sumnje, rekao je Roten te dodao:

– Kad je stigao, svi su govorili da će Serhio Ramos promijeniti mentalitet svlačionice. Danas su Markinjos (Marquinhos) i Presnel Kimpembe znatno iznad Ramosa. Njihova aura grupe trenutno nije dovoljna u PSG-u. Potrebno je više. Morat će više pridonijeti ekipi na terenu. Inače će biti beskoristan. Tako da imam dojam da je Ramos loša ideja za PSG, poručio je komentator “RMC Sporta”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE