Krivična prijava protiv Dragana Čavića

slika (4)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će protiv nekadašnjeg predsjednika Republike Dragan Čavića biti podnesena krivična prijava, jer je potpisao rješenje o pomilovanju vođe kriminalnog klana iz Istočnog Sarajeva Darka Eleza, prenosi ATV.

Dodik je naglasio da bi Čaviću bilo najbolje da odgovori zašto je pustio na slobodu Eleza bez saglasnosti nadležnog suda i zašto je potpisao izvještaj za Srebrenicu koji Republici Srpskoj svaki dan visi nad glavom. 

"Naravno, da je zbog toga dobar muslimanima i zato ga i podržavaju. On je njihov junak", rekao je Dodik. 

Predsjednik Srpske je nedavno na konferenciji za novinare u Banjaluci upitao da li u ovoj zemlji ima zakona za one koji su bili predsjednici Republike Srpske, a onda su oslobodili Darka Eleza, koji je bio u zatvoru za ubistva, i Đorđa Ždrala koji je na prostoru Istočnog Sarajeva zaveo mrak i pobio nekoliko desetina ljudi. 

"Prvog je oslobodio /Dragan/ Čavić, a drugog /Mirko/ Šarović. Elez je oslobođen izdržavanja zatvorske kazne, i to bez pribavljene saglasnosti suda, a on je otišao i formirao najmračniji kriminalnu organizaciju koja je počinila dodatnih desetak ubistava", istakao je Dodik. 

Predsjednik Srpske je upitao da li je moguće da ljudi koji su to učinili imaju prava i referance da govore o bilo čemu, pogotovo o poštenju.

 Cafe.ba / Srna 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE