Krivična prijava protiv Stanivukovića, Vlada RS-a kaže da je ugrozio zdravlje ljudi

AD43384B 4CE7 453D A5B3 4FF8C7BD7008
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada RS-a uputila je danas banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, zbog, kako kaže, osnova sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Riječ je o članu 195 Krivičnog zakonika Republike Srpske – nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.

ČITAJ JOŠ:  Stanivuković obradovao porodilje: Za prvo i drugo dijete 250 KM, za treće 350, a za četvrto ili peto 1.000 KM

U prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković u periodu od 24. do 30. septembra ove godine koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH da bi izazvao paniku, strah i neizvjesnost kod stanovništa ovog entiteta.

“To je činio iznoseći lažne tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC-u Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji RS-a, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti kovid 19, koja je već odnijela nebrojeno života, daje industrijski kisik umjesto medicinskog”, navodi se u saopćenju.

ČITAJ JOŠ:  Šešelj: Stanivuković je veliki potencijal, Dodik pravi grešku
GODISNJICA
MARKETING