5 7
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Crna Gora je otvorena za sve turiste i spremna da pokaže svoju gostoljubivost, rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji je na graničnom prijelazu Dobrakovo između Crne Gore i Srbije pozdravljao turiste koji su ulazili u tu zemlju.

Krivokapić je kazao da su turisti bili zadovoljni, ali i pomalo iznenađeni, jer nisu očekivali da će ih dočekati premijer. On je rekao da na tom graničnom prijelazu najduže čekanje iznosi 20 minuta te da se sve procedure poštuju.

– Stvaramo jednu dobru praksu, gdje želimo direktnim uvidom u stanje dođi do saznanja kako sve funkcionira, ima li čekanja, jer u ovim vrelim danima sve nas najviše nervira čekanje – rekao je Krivokapić.

On je iznio podatak da je u junu taj granični prijelaz registrirao za četvrtinu više prelaza putničkih motornih vozila nego 2019. godine, kada je Crna Gora oborila rekord po broju turističkih posjeta i prihoda od turizma.

Krivokapić na graničnom prijelazu
Krivokapić na graničnom prijelazu

– To su impozantni rezultati i daju nadu da će ono što je projektirano proračunom biti nadmašeno. Lipanj je to pokazao, a srpanj i kolovoz će sigurno to potvrditi, jer je situacija u Crnoj Gori što se tiče koronavirusa stabilna – kazao je Krivokapić, istaknuvši da se njegova zemlja s tri zaražena na 100.000 stanovnika nalazi u zelenoj zoni.

Onima koji planiraju da posjete Crnu Goru poručio je da im treba samo dobra volja i da su svi dobro došli.

– Crna Gora je otvorena za sve turiste, nemamo bilo kakve dodatne zahtjeve, koji postoje na drugim graničnim prelazima. Nadam se da će naša gostoljubivost da obraduje sve turiste – zaključio je Krivokapić

Crna Gora je prošle godine zbog pandemije imala katastrofalnu turističku sezonu, u kojoj je ostvarila svega osam posto onih prihoda koje je imala u 2019. godini, kada je od turizma zaradila milijardu eura. Proračunom za 2021. crnogorska vlada predvidjela je da će od turizma uprihoditi oko 700 miliona eura, piše Hina.