Krivotvorenje isprava u Brezi

POLICIJA-AUTO

Dana 10.11.2013. godine, u 17,40 sati, u ulici Rudarska, općina Breza, policijski službenici Policijske stanice Breza su zaustavili putničko motorno vozilo marke “Golf 2”, registarskih oznaka K95-M-535. Prilikom izvršene kontrole policijski službenici su utvrdili da vozilom upravlja lice A.A. iz Breze, da registarske tablice ne pripadaju predmetnom vozilu, te da su izdate za vozilo koje je registrovano u Ilijašu.

Zbog sumnje da je lice A.A. počinilo krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. KZ FBiH, policijski službenici su od istog privremeno oduzeli sporne registarske tablice.  

O svemu navedenom obaviješten je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je odobrio poduzete mjere i radnje, te naložio da se navedeno lice ispita u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja navedenog krivičnog djela.

Zatraženo je vršenje potrebnih provjera u Policijskoj stanici Ilijaš, a koje se tiču izdavanja spornih tablica, kao i utvrđivanja okolnosti pod kojim je lice A.A. došlo u posjed istih. 

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, te izvršenih provjera i dokumentovanja krivičnog djela, protiv lica A.A., rođenog 1994. godine, iz Breze, će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. KZ FBiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica