Portal 072info

Krizni štab izdao nove preporuke za rad kafića i udruženja

04.05.2020., Beograd, Srbija - U okviru ublazavanja mjera donijetih u cilju sprecavanja sirenja virusa korona, od danas ponovo rade restorani i kafici. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu je pogoršana, svakodnevno se bilježi konstantan rast zaraženih koronavirusom. Shodno tome, došlo je do izdavanja novih preporuka Kantonalnog kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

Zbog povećanog broja osoba oboljelih od infekcije korona virusom, te znatno pogoršane epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donio je nekoliko preporuka za građanstvo, pravna i fizička lica. Cilj je da zajednički, preventivno i prije svega odgovornim ponašanjem pokušamo spriječiti ponovno uvođenje restriktivnih mjera.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

S tim u vezi Krizni štab preporučuje građanima Tuzlanskog kantona da izbjegavaju okupljanja na otvorenim ili u zatvorenom prostoru iznad 50 osoba, te da bez obzira na broj osoba tokom eventualnih okupljanja u zatvorenom prostoru, građani obavezno nose zaštitne maske i održavaju socijalnu distancu.

Pravnim i fizičkim licima i subjektima, udruženjima, itd., se preporučuje da izbjegavaju organizaciju manifestacija i drugih oblika okupljanja koji u trenutnoj situaciji predstavljaju izuzetan epidemiološki rizik.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ugostiteljskim objektima se preporučuje pružanje usluga u baštenskim prostorima uz striktno održavanje preporučenih mjera socijalne distance.

Preporučuje se Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, kao i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove da nastave sa pojačanom kontrolom provođenja preporučenih mjera, te kontrolom osoba koje se nalaze u samoizolaciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Poštovani građani Tuzlanskog kantona, pozivamo Vas da se striktno pridržavate preporučenih mjera i preporuka, a sve sa ciljem smanjenja broja oboljelih i poboljšanja higijensko- epidemiološke situacije na području Kantona.

Podijelite članak
  • 37
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

“Nemojte se družiti sa ukućanima dok čekaju nalaz”

072info.com

Iznenađujući podaci o stopi smrtnosti uzrokovanom korona virusom

072info.com

Banja Luka uvodi drive in testiranje, pojačavaju se ljekarski i medicinski timovi

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6