Screenshot 3 87
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
NER FIT

Krupni grad koji je “bombardovao” Italiju u ponedjeljak načinio je znatnu štetu.

FIXGEHALT

Lokalni mediji javljaju da je padao krupan grad čija je veličina dostizala i veličinu loptice za tenis. Grad je uslijedio tokom vjetrovitog i kišovitog vremena, a uništavao je usjeve, drveće i automobile. Također, prijavljena je šteta u nekoliko italijanskih regija, a povrijeđeno je i nekoliko ljudi.

Na autoputu A1 nedaleko od Parme u sjevernom dijelu Italije nastala je velika gužva, jer je grad oštetio automobile i razbijao vjetrobranska stakla. Nekoliko osoba je povrijeđeno staklom.

Također, 78-godišnji muškarac je povrijeđen u Luzzari nakon što je grad razbio prozor njegove radnje te pao na njega. On je potom smješten u bolnicu zbog frakture. Tri osobe su također povrijeđene u Modeni nakon što je drvo palo na njihov automobil.

LIDER

Grad je uništavao domove i imanja, ali i polja te vinograde. Šteta je milionska.

U međuvremenu na jugu Italije nema kiše već tri mjeseca. Požari divljaju Sardinijom te je dosad izgorjelo više od 20.000 hektara šume. Uništeno je i nekoliko farmi, a evakuisano je oko 900 ljudi.

Evropu je ovog ljeta pogodilo ekstremno nevrijeme, a obilne kiše su uzrokovale poplave u Njemačkoj, Belgiji, Austriji i još nekoliko zemalja. Poginulo je najmanje 217 ljudi, uglavnom u Njemačkoj.