Krvoločni psi izujedali djecu i djeda, starija djevojčica zaštitila mlađu

Screenshot 2 113
Podijelite vijest

Djevojčicu (14) i njenu dvogodišnju drugaricu, izujedali su komšijski psi, koji su pokidali lance i istrčali bez nadzora na ulicu. Starija djevojčica šetala je mlađu u selu Dobrodol u blizini Iriga i prije nego što je došao njen djeda da ih spase, mališanku je zaštitila svojim tijelom.

Prema priči komšija, koje je u petak oko 20 časova uplašila vriska, iz čeljusti pomahnitala dva psa, djevojčice je spasao djeda od starije, Trivko S. (67), koji je i sam zadobio povrede po butini i nogama. Drama se odigrala u ulici Ive Lole Ribara, gdje su djevojčice došle kod Trivka u posjetu, prenosi Blic.

Kako Blic nezvanično saznaje i djevojčice i Trivko S. koji im je spasio život su na sreću prošli sa lakšim tjelesnim povredama. Ukazana im je lejkarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, nakon čega su pušteni kući.

Za dva psa, jedan od njih je kane korso a drugi azijat, mještani ovog sela kažu da nije prvi put da su napali nekoga, ali da do sada nikoga nisu izujedali. Kako saznajemo iz policije istraga je obavljena, obavješteni su tužilac i veterinarska inspekcija.

Vlasnik nije uhapšen, protiv njega će tužilašvo da postupa kada dobije sve nalaze od ljekara o stepenu povreda troje napadnutih.

– Starija je šetala mlađu devojčicu po ulici, ispred kuće, i odjednom su se stvorili psi koji su ih počeli da ujedaju. Čim je Trivko čuo vrisku djece, istrčao je na ulicu – kao i nas nekoliko komšija, kako bi djevojčice odbranili – priča jedna od komšinica iz ove ulice koja je bila svjedok strašnog događaja, dodajući da je u jednom trenutku Trivko legao na jednu od djevojčica, a tada je pas počeo njega da ujeda.

Trivko je izašao iz bolnice i trenutno je sa suprugom kod sina u Ledincima.

Dobrodol je malo selo, svi se poznaju. Komšinica iz ulice Ive Lole Ribara kaže da je pravi heroj zapravo i starija djevojčica koja je prva skočila da zaštiti svoju mlađu drugaricu, odnosno kćerku od kume.

– Ona je dijete bila toliko hrabra i pribrana u tom momentu da je skočila na malu djevojčicu i zaštitila je svojim tijelom. Psi su prije svega onda nju počeli da ujedaju. Trivko je sve to vidio i istrčao napolje. Njega su jadnog najviše izgrizli, ostao je sav iscjepan i izgriženih butina. Neki kažu da ih je bilo dva, a neki tri. Znam da taj komšija ima tri psa, svi su oni krvoločni – kaže komšinica.

Kako je moguće da ovakvi psi bez nadzora završe na ulici? Ova žena smatra da je kriv isključivo vlasnik, koji ih ne drži u boksevima nego na lancima.

– I on i žena su radili i nikog nije bilo kući. Psi su otkinuli lance i preskočili ogradu. Mogla je ispasti i mnogo veća tragedija, mada je i ovo već dovoljno strašno što se desilo – dodaje ova žena iz Dobrodola.


Podijelite vijest