Portal 072info

KRVOPROLIĆE POSLIJE SLAVLjA: Ubio zeta pred ćerkom i unukom

pistolj

Aleksandar Pantelić (31) je sa suprugom Marinom (27) i trogodišnjim sinom došao u Višeselo kod Blaca, odakle su sa tastom otišli kod rođaka da proslave rođenje djeteta. Nakon toga došlo je do svađe i Nebojša Zdravković (44) je lovačkim karabinom ubio zeta, a potom izvršio samoubistvo.

Nebojša Zdravković (49) iz blačkog sela Višeselo ubio je svog zeta Aleksandra Pantelića (31) iz Prokuplja, a zatim izvršio samoubistvo. On je ubistvo izvršio lovačkim karabinom u 1.30 sati poslije ponoći nakon svađe sa zetom.

Kako saznajemo, Aleksandar je sa suprugom Marinom (27) i trogodišnjim sinom Pavlom ranije popodne došao u kuću svog tasta kako bi zajedno otišli kod rođaka, porodice Simić, koji su dobili bebu.

– Kod njih su bili od 17 do 22,30 časova, nakon čega su se svi vratili u kuću. Tu je započela svađa koja je trajala do jedan sat nakon ponoći. Tada je Aleksandar iznio Pavla, odnio ga kod prvih komšija u kuću i dao da ga čuvaju, a Nebojša je vičući krenuo za njim – objašnjava za Telegraf.rs izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, obojica, a posebno Nebojša, bili su pod vidnim uticajem alkohola. Susreo ga je u susjednom dvorištu.

– Počeo je da ga psuje i da govori kako ga on neće tući u njegovoj kući, psujući mu majku. U tom trenutku je i Marina poletjela ka suprugu želeći da ga zaštiti i pala na njega – kaže Nebojšin brat od strica Goran Zdravković, koji je kada je čuo galamu izašao iz svoje kuće i vidio šta se dešava.

Prema Zdravkovićevim riječima, Nebojša joj je rekao “da neće nju da ubije, jer mu je ćerka”.

– Tada je dva puta pucao u Aleksandra, a onda se vratio u svoje dvorište i pucao sebi u vrat. Sve se dogodilo izuzetno brzo, tako da ja lično nisam mogao ni da se pomjerim – priča Zdravković i dodaje da su obojica stradala na licu mjesta.

Nebojša je bio stravstveni lovac, koji je na nedavnoj manifestaciji “Vuku u pohode” ustrijelio jednog vuka i kao nagradu dobio pušku. Za sada niko od zvaničnika nije potvrdio da je Nebojša upravo iz te puške pucao u svog zeta, iako je prema oružju koje je upotrijebljeno u pitanju ista vrsta oružja.

Razveden je, a u susjednoj kući su bili njegovi roditelji, odnosno Marinini baba i djeda, koji su čuli svađu i pucnje, ali nisu izlazili. Aleksandrov šurak kojeg smo zatekli u Kapeli prokupačke bolnice kaže da Aleksandar ranije nije bio u svađama sa tastom i da su se viđali.

– I sada je sve ličilo na porodično okupljanje zbog slavlja, a pretvorilo se u strahotu. Posebno je strašno što su tu bili svi i što niko nije ni slutio da je Nebojša ozbiljan u namjeri da to učini – komentariše Aleksandrov šurak.

On dodaje da Aleksandar nije imao stalno zaposlenje, ali je povremeno radio kod prokupačkih privatnika.

Telegraf

Podijelite članak