Kuću mlade obitelji rušit će sa stvarima za koje još isplaćuju kredite

Snimka zaslona 2021 01 14 181105 750x379 1

Reporterka Iva Puljić Šego posjetila je mladu obitelj Roksa u Hrastovici, selu nadomak Petrinje. Kuću, koja sada ima crvenu naljepnicu, krenuli su renovirati prije potresa, a kredit će plaćati narednih deset godina.

Nada se da će u obnovu krenuti što prije kako bi znali na čemu su jer ne mogu više čekati, kaže. Žena i djeca su kod svekrve, on i otac snalaze se kako znaju, dodaje Tomislav Roksa.

Financijsku mogućnost da sami krenu u obnovu kuće nemaju. “Imamo kredite i trenutno ne možemo vratiti novce koje smo digli. Želim samo da što prije stigne rješenje, kako bismo znali čemu se nadati”, rekao je.

Ispred svake treće kuće je kontejner ili kamp kućica. “Ljudi su dobili kamp kućice, kontejnere ili montažne kućice, u kojima je hladno. Stare ljude vi ne možete istjerati, a mi mlađi ne možemo otići jer nemamo financijske mogućnosti”, dodaje potom.

Gospođa Sanela s djetetom u trenutku potresa nije bila kod kuće, bila je kod majke u Taborištu, gdje su, kako kaže, kuće odlično. “Da smo bili tu mislim da ne bismo izvukli živu glavu.”

Nekoliko mjeseci prije potresa ova mlada obitelj renovirala je kuću, u koju sada ne smiju ni ući. Uspjeli su izvući nešto odjeće, govori gospođa Sanela. “Kad se bude rušilo, rušit će se i stvari za koje još deset godina plaćamo kredit.”

“Neće biti isto kao prije, ali valjda će biti bolje nego sad”, rekla je za N1.

N1

Prethodni članakŠta se dešava u tijelu ako svaki dan jedemo bademe?
Sljedeći članakDoktor Goran u januaru zaplivao u Neumu (VIDEO)