Portal 072info

KULT izdvojio više od tri miliona KM za inicijative mladih

Ilustracija Arhiva KULT
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Institut za razvoj mladih KULT već 18 godina radi na stvaranju boljih uslova života za mlade. U posljednjih petnaest godina Institut je izdvojio više od tri miliona KM za lokalne građanske inicijative mladih u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

U saopćenju Instituta za razvoj mladih KULT se navodi da su, zahvaljujući ovoj podršci, stotine mladih razvili vještine neophodne za kvalitetno pozicioniranje na tržištu rada, pokrenuli desetine društveno-odgovornih inicijativa od kojih korist imaju svi njihovi sugrađani i sugrađanke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također, očistili, a potom i educirali i potaknuli na odgovorno djelovanje hiljade svojih vršnjaka kada je riječ o očuvanju i zaštiti životne sredine. Provodili su zakonske mjere iz oblasti politika prema mladima u svojim zajednicama, osiguravali prostore za mlade i povezivali ih s drugim mladim iz cijele BiH, Evrope i svijeta.

Navodi se i da su pružali podršku osobama s poteškoćama u razvoju i drugim manjinskim grupama, te poticali druge na život bez diskriminacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Često čujemo da su mladi budućnost. Međutim mi vjerujemo, a tako se i ponašamo da su mladi i sadašnjost, ali i prošlost. Nerijetko ne razumijemo mlade i zbog toga im ne ukazujemo dovoljno povjerenja i ne pružamo podršku kakvu zaslužuju. Mi u Institutu trudimo se promijeniti tu paradigmu i biti podrška mladima, koja im je prijeko potrebna za zdravo odrastanje i odgovorno djelovanje u društvu – izjavio je Aldin Alić, PR Instituta.

Dodao je da su mladi danas neophodni svakom sektoru, zbog svoje kreativnosti, informatičke pismenosti i brzog rješavanja problema.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pored direktne podrške inicijativama mladih, Institut podržava i mlade preduzetnike, organizacije koje rade s mladima i drugim ranjivim grupama, ali i institucije.

– Opredijeljenost Instituta da nastavi biti najbolji mogući prijatelj mladima u BiH nastavit će se i u narednim godinama – navodi se u saopćenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)