Portal 072info

KUP UTAKMICA: OKK Čelik večeras protiv OKK Spars

Omladinski košarkaški klub „Čelik“ u srijedu, 11. januara 2015. godine sa početkom u 18 sati u dvorani KSC Skenderija protiv ekipe OKK „Spars“ igra Kup utakmicu, finale sistema „A“. Pobjednik ovog susreta izborit će pravo nastupa na finalnom turniru Kup-a BiH čija su tri učesnika već poznata.

Rezultat u Kupu svakako je pokazatelj da ovaj tim Čelika posjeduje kvalitet i da su naši rezultati u Prvenstvu BiH, odnosno Ligi 12 splet nesretnih okolnosti. Naši sportski rivali, ekipa Sparsa u dva prijateljska i jednom prvenstvenom susretu ove sezone bili su uspješniji, a položaj na tabeli i rezultati sugerišu da su i u predstojećem Kup susretu favoriti. U Skenderiju idemo rasterećeni imperativa, pokušat ćemo pružiti što jači otpor i ovaj meč bi nam trebao poslužiti kao priprema pred nedjeljnu utakmicu protiv Mladosti, koji nam je možda i presudna u borbi za ostanak u ligi“, kaže Ahmed Muminović, trener košarkaša Čelika.

Zbog povrede zadobijene u utakmici protiv Građanskog, sigurno neće nastupiti Dino Alić. Priliku da steknu nova igračka iskustva imat će naši mladi igrači Ibrahim Durmo, Esnaf Durmić, Haris Genjac i drugi, a prvi put za seniorski tim će nastupiti Semin Burko (16 godina) koji je nedavno igrao za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na turniru u Turskoj.

OKK „Čelik“ svoju utakmicu 18. kola Prvenstva BiH protiv Mladosti, igra u nedjelju od 17 sati u Areni Zenica.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box