Portal 072info

Kupite dres Messija, Džeke, Hodžića, Bekića, Kvesića i pomozite Pedijatriji u Travniku

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler na svijetu ovih dana je podržao humanitarnu akciju koja traje u našoj zemlji.
567bd5ba-cb2c-4840-8f31-632b0a0a0a80-messi-dres-700x400-700x402
Naime, radi se o tome da je Messi podržao akciju koju je pokrenula Travničanka Jasmina Fajkić koja je odlučila da prikupi veliki broj dresova naših, ali i ostalih nogometaša i košarkaša i dadne na aukciju, a sav zarađeni novac da donira za nabavku aparata na pedijatriji Doma zdravlja u Travniku. Dres Messija je poslala uprava kluba, a Argentinac ga je sam potpisao, što na slici možete i vidjeti.

“Sa željom da pomognem svoj bolesnoj djeci u Travniku i okolini pokrenula sam akciju skupljanja dresova poznatih sportskih ličnosti, koji bi darovali svoju opremu za ovakvu aukciju, a prikupljena sredstva bismo donirali travničkoj pedijatriji,” rekla je Jasmina i rekla nam koji su se sportisti odazvali ovoj plemenitoj akciji.

“Prvi koji se odazvao bio je Edin Džeko, a potom su se redom javljali Blanka Vlašić, Toni Šunjić, Edin Višća, Adnan Kovačević, Amer Bekić, Krste Velkoski, Josip Kvesić, Damir Džumhur, Armin Hodžić, Košarkaški savez BiH, Ervin Zukanović i mnogi drugi naši sportisti poput Senjamina Burića i Elmedina Kikanovića. Amel Tuka je donirao svoje sprinterice sa SP u Pekingu. U ponudi je i dres preminulog Elvedina Varupe, a akciji se odazvao i Mateo Kovačić, koji je poslao svoj dres iz madridskog Reala.

Kao što smo rekli riječ je o online aukciji, a sve ponude možete slati na e-mail:aukcija.2015@hotmail.com. Aukcija traje do 5. januara 2016. godine.

(Vijesti.ba)

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box