Kupovina i postavljanje novih guma: Treba li s njima na početku voziti opreznije?

Kupovina i postavljanje novih guma: Treba li s njima na početku voziti opreznije?

Kupite nove gume i stisnete gas kao da sutra ne postoji?! Pogotovo ako ste upravo skinuli s kotača gume koje kolokvijalno nazivamo – ćelavima?!

No nije loše nakon kupnje i postavljanja guma imati na umu da je to ipak novi proizvod, koji zahtijeva određenu prilagodbu i praktičan rad prije nego što razvije sve potencijale, piše revija HAK.

Konkretno, neki proizvođači guma i navode upozorenje uz svoje gume (treba čitati deklaraciju na gumama, odnosno papiranatu naljepnicu). Tokom procesa proizvodnje guma mazivo za odvajanje nanosi se na nove automobilske gume kako bi ih skinuli sa strojeva za oblikovanje i dali im sjaj te ih konzervirali. Međutim, zbog tog maziva su vaše nove gume nešto skliskije.

Kao što smo i napisali, neki proizvođači će vam odmah dati gume koje nemaju taj sloj maziva i s njima možete voziti normalno. Kod drugih, potrebno je pripaziti i voziti opreznije nekoliko stotina kilometara, dok se taj film ne skine s gume. Pripazite i kad je vrijeme kišovito.

Naravno, to ne znači da na cesti na kojoj je ograničenje 80 km/h morate voziti 20 km/h, ali budite oprezni i ne pretjerujete s brzinom, posebno u zavojima. Također, kad kupujete nove gume, raspitajte se u trgovini trebate li s tim modelom guma na početku biti oprezniji u vožnji. Naravno, oprez na cesti vam uvijek preporučujemo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica