Kusturica: Postoje sve dozvole za snimanje filma

Kusturica: Postoje sve dozvole za snimanje filma

v116421Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je Srni da ima sve potrebne dozvole u vezi sa snimanjem filma 'Na mliječnom putu', te da su navodi da mu je zabranjeno korištenje opreme i naoružanja Oružanih snaga BiH obične 'čaršijske priče' pojedinaca iz Sarajeva.

"Moji roditelji su bili činovnici, tako da sam naučio da je za sve potrebno ispuniti procedure, a to sam i uradio", rekao je Kusturica. 

Savjetnik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Đorđe Latinović izjavio je ranije danas Srni da nije tačna informacija jednog sarajevskog portala da je Predsjedništvo BiH naložilo načelniku Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH da suspenduje odluku Ministarstva odbrane BiH o izdavanju opreme i naoružanja sa pripadajućim vojnicima za snimanje filma Emira Kusturice "Na mliječnom putu". 

"Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića obaviješteni smo da će oni veoma brzo uputiti pismo ministru odbrane BiH u kome traže određena pojašnjenja u vezi pomenute odluke i u kome na neki način smatraju da ta odluka nije u skladu sa Zakonom o odbrani BiH", rekao je Latinović. 

On je istakao da, međutim, ni to pismo koje Komšićev kabinet namjerava da uputi tokom dana ne održava stav sva tri člana Predsjedništva BiH, prije svega člana iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića. 

Izvor: Cafe.ba / Srna 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica