Portal 072info

Kvorum otkazao vanrednu sjednicu Skupštine NK Čelik

Najavljena vanredna sjednica Skupštine Nogometnog kluba Čelik, koja se trebala održati večeras, zbog nedostatka dovoljnog broja članova skupštinskog tijela ponovno je odgođena za naredna 24 sata.

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Nihad Pašalić je u skladu sa Statutom sugerirao delegatima da razmisle o kandidatu za predsjednika Kluba, jer dosadašnji predsjednik Senad Sarajlić, kojem je već mjesec i po dana istekao mandat, istakao je da ne misli više da ostane na mjestu čelnog čovjeka kluba.

„Umoran sam od obaveza, jer radim dva izuzetno odgovorna posla. Sport je moja velika ljubav, ali sada zaista nemam toliko vremena da se posvetim klubu. Neka i drugi urade svoj četverogodišnji mandat, na sportskom planu smo uspjeli napraviti rezultat, ali zatekli smo teško stanje iz kojeg nismo puno odmakli“, rekao nam je Senad Sarajlić.

Sutra je novi dan i nova šansa da Nogometni klub Čelik napokon dobije predsjednika i novi Upravni odbor. Za takav izbor bit će dovoljan i manji broj delegata nego danas.

U skladu sa statutom nova vanredna sjednica Skupštine NK Čelika trebala bi se održati na istom mjestu, u pres-sali stadiona Bilino polje, s početkom u 18 sati. 

Fena

Podijelite članak