AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Košarkašice Čelika, aktuelnog prvaka i osvajača Kup-a BiH u srijedu, 26. novembra u Skoplju igraju svoju četvrtu utakmicu u ovosezonskom izdanju Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige. KŽK Čelik svoj meč protiv ekipe Badel 1862 počinje sutra od 19 sati u sportskoj dvorani “Vardar”. Zeničanke su već na putu za glavni grad Makedonije, što će biti njihovo prvo gostovanje na tlu te države, čiji se predstavnik premijerno takmiči u Regionalnoj ligi. U nastavku presonimo izjave trenera Čelika Slobodana Kecmana i makedonskog prvaka, Pere Stamenskog, koje je objavila oficijelna web stranica MŽRKL.  “Respektujemo našeg protivnika, ekipu Badela 1862. Dobro se pripremamo za tu utakmicu i nadam se da ćemo pobjediti, te na taj način anulirati poraz iz prošlog kola na domaćem parketu”, izjavio je Slobodan Bobo Kecman, trener KŽK Čelik. 

Pero Stameski, trener Badela 1862: “Ekipa Čelika iz Zenice je izuzetno kvalitetna i pokrivena na svim pozicijama sa kvalitetnim igračicama. Do prošlog kola su bili bez poraza, a zadnju utakmicu su nesretno izgubili u zadnjoj sekundi. I to će im biti motiv više da sa nama odigraju maksimalno motivirano i anuliraju gubitak bodova. Obzirom na naše neiskustvo i manjak visine, ekipu Čelikam stavlja u poziciju favorite. Ali to ne znaći da nećemo dati sve od sebe da probamo dobiti prvu utamicu u takmičenju. Naša forma raste od utakmice do utakmice, povečava se samopouzdanje, a sa podrškom publike i maksimalnim angažmanom igračica imamo nadu da napravimo iznenadjenje i ostvarimo prvu pobedu.”

Podsjećamo, KŽK Čelik je prije sedam dana nes(p)retno poražen 62:63 u Areni Zenica od prvaka lige ŽKK “Radivoj Korać” iz Beograda. Zeničanke imaju skor od 2 pobjede i poraz.

sportzdk.ba