KŽK ČELIK: Optimizam pred veliki derbi sa Play offom

Podijelite vijest

IMG_0171 (1)

U prostorijama KŽK Čelik, danas je održana pres konferencija, povodom utakmice 20 kola Lige 11 za žene KSBiH, na kojoj će se sastati zasigurno dvije najkvalitetnije ekipe sa najboljim rezultatima. Prisutnima su se ispred kluba obratili trener Slobodan Kecman, te igračice KŽK Čelik Irma Rahmanović i Jasmina Bigović.

Kako ističu među djevojkama u klubu vlada optimizam pred nedeljni susret koji će odlučiti koja će ekipa u doigravanje ući sa prve startne pozicije i u eventualnom finalu imati prednost domaćeg terena.

 „Ova utakmica može da promjeni puno, ali ipak ne mora da znači da titulu osvaja ekipa koja u doigravanje uđe sa prve pozicije. Da bi odlučili startnu poziciju pred doigravanje nama je dovoljna pobjeda od 2 poena razlike. S druge strane dolazi nam ekipa Play Off-a koja je izgubila Kup, i sada sigurno dolaze na sve ili ništa. Međutim djevojke stvarno dobro rade, treniraju, znaju da im slijedi borba za još jedan trofej i nadam se da će na tom putu u nedelju ostvariti još jednu pobjedu“, izjavio je trener Kecman.

Da se optimizam zaista osjeti, ističe i  Jasmina Bigović: „Prošlu utakmicu sa Play Off-om smo pobjedile sa velikom razlikom ali to je sada sasvim druga ekipa. Pojačali su se sa dvije kvalitetne igračice ali mi igramo sve bolje i bolje, i dobro treniramo. Mi moramo da smanjimo njihovu igru na što manji broj poena a u napadu da budemo strpljive kako bi upisale novu pobjedu“.

Kako im je podrška sa tribina uvijek potrebna jedna od najefikasnijih igračica kluba, Irma Rahmanović je istakla: „Mi smo upoznate sa novim igračicama u ekipi Play Off-a ali smo skoncentrisane na našu igru i nadam se  da ćemo dobro odigrati utakmicu kako bi ostvarile pobjedu. Ovim putem bi pozvala sve ljubitelje košarke da dođu i pruže nam podršku u susretu sa Play Off-om.“

Pored  „redovnih“ izmjena u igračkom kadru ekipe Play Off-a, pred susrete doigravanja u sarajevsku ekipu su stigle dvije nove igračice. Riječ je o seniorskoj reprezentativki Srbije Bojani Vulić i nekadašnjoj igračici Čelika Zdenki Kovačević.

Utakmica KŽK ČELIK – ŽKK PLAY OFF se igra u nedelju u Gradskoj areni sa početkom u 18:00 sati.