Portal 072info

KŽK Čelik pred utakmicu sa ekipom Budućnosti predstavio kalendar za 2016. godinu

Povodom gostujuće utakmice sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, danas je u Muzeju grada Zenice, održana preskonferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Košarkaškog ženskog kluba Čelik, Slobodan Kecman, kapiten ekipe Aida Kalušić, kao i Adnadin Jašarević, direktor Muzeja grada Zenice.

“Mi smo ispunili naš prvobitni cilj, a to je plasman u Ligu 6 i KŽK Čelik opet ima priliku da učestvuje na završnom turniru što bi bio veliki uspjeh za našu ekipu. Ekipa Budućnosti je jedina ekipa bez poraza u našoj grupi, koja ima dobre pojedince, koja igra odlično na domćem terenu tako da utakmicu možemo dobiti dobrom i kvalitetnom odbranom, iako su tu njihova dva najvažnija igrača Popović i Marković, te ćemo pokušati da smanjimo njihov broj poena samo ako odigramo raspoloženo u napadu, a onda možemo da slavimo u Podgorici”, istakla je Aida Kalušić, kapiten KŽK Čelik.

“Mi smo ostvarili taj neki cilj, plasirali smo se među šest najboljih ekipa  u regionalnoj ligi. Nećemo se na tome zaustaviti ako budemo imali prilike sigurno ćemo napraviti nešto više. Utakmicu u Podgorici možemo shvatiti rasterećeno, ali sigurno da nećemo otići sa bijelom zastavom. Dat ćemo sve od sebe, to je jaka ekipa, ekipa koja u dvije sezone ima samo jedan poraz. Pripremit ćemo se da neutrališemo njihovu igru i da se predstavimo u što boljem svjetlu”, naglasio je Slobodan Kecman, šef stručnog štaba KŽK Čelik.

2

Povod ove preskonferencije bila je i promocija klupskog kalendara za 2016. godinu, čiji je organiaztor i Muzej grada Zenice, a idejni tvorac ovog projekta direktor Muzeja Adnadin Jašarević je istakao: “Ideja je proistakla tako što sam smatrao da je KŽK jedan kvalitetan klub, za koji treba da se uradi jedna dobra kampanja, te smo odlučili napraviti kalendar, razglednice i ostale suvenire na kojima može da se uradi logo kluba. Širok je set stvari koji se daju uraditi. Kalendar predstavlja novu godinu, nove uspjehe, treba da se nađe na zidovima u svim domovima, a treba i da im se pomogne. Mi smo namjerili ovaj kalendar u svim javnim i privatnim preduzećima, kao i drugima koji mogu da ga kupe. U planu je izrada razglegnica, prodaja dresova kao i raznih proizvoda na kojima se može oslikati znak kluba. Pokrećemo kampanju, nećemo samo da molimo za novce, ne čekamo nikakve sponzore, nudi se kontra proizvod zauzvrat”, zaključio je Jašarević.

Po riječima Aide Kalušić snimanje je proteklo izvanredno: “Uživale smo u ovom novom iskustvu kao i cijeli ovaj ambijent pružio nam je da se osjećamo izvanredno. Priča je bila pozitivna. Želim da se zahvalim Muzeju grada Zenice i gospodinu Adnadinu koji je prepoznao naš kvalitet te se nadam da će se javnosti svidjeti kalendar, te da će nam pomoći na neki način”.

Kalendar, čija orginalna verzija uskoro izlazi na masnom i kvalitetnom papiru po riječima direktora muzeja, naći će se uskoro u prodaji po cijeni od 5,00 KM.

Podijelite članak