lagumdzija 4


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Izmjenjena odluka Srbije o mjerama na granicama kojom državljani BiH iz entiteta RS ne trebaju PCR test, a svi ostali trebaju, još nije izazvala reakcije državnih institucija i bh. zvaničnika.

Bivši šef diplomatije Zlatko Lagumdžija kaže da “bijele trake” koje je Srbija uvela građanima BiH iz Federacije je besprizorni direktan napad na našu državnost.

“Članovi Predsjedništva, Vijeće ministara, ministri, vladajuće stranke i njihovi lideri su direktno odgovorni. Neka nas bar poštede jeftinog patriotizma i počnu raditi svoj posao“, poručio je.

Kao što smo već pisali, jučerašnja odluka Vlade Srbije da izmjeni uslove za ulazak u tu državu za osobe iz bh. entiteta Republika Srpska pokazuje sav apsurd političkih mjera nauštrb zdravlja i zdravstvenih mjera u doba pandemije.


Iako je Vlada Republike Srbije od sinoć u ponoć uvela obavezan negativan PCR test kao uslov za ulazak u zemlju za sve strane državljane, uz određene izuzetke, danas je donesena, ništa drugo nego politička odluka da se dozvoli državljanima BiH isključivo sa teritorije RS-a da mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu izolaciju u trajanju od 10 dana.

Klix.ba