Portal 072info

LAGUMDŽIJA: Ušao u salu u pola Obaminog govora

 zlatko-lagumdzija-dejan-babic-1328585176-81722

Zlatko Lagumdžija, ministar inostranih poslova BiH izazvao je i priredio diplomatski skandal na Generalnoj debati 68. zasjedanja Generalne skupštine UN u New Yorku, javljaju federalni mediji. 

Prema pomenutom izvoru, ministar Lagumdžija se nije pojavio na otvaranju zasjedanja Generalne skupštine, a pored toga, kako se prenosi, propustio je i govor generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, piše Srna. 

Pored itekako važnih govora koje propustio, Lagumdžija nije bio prisutan ni tokom govora  predsjednika Generalne skupštine UN Džona Eša, a u prostoriju u kojoj se održavala skupština Zlatko Lagumdžija je ušao na pola govora, ni manje ni više nego predsjednika SAD Baraka Obame. 

“Dok je Obama govorio svi su sjedili na svojim mjestima i slušali. Lagumdžija je ušao na pola govora, što je nedopustivo. To je diplomatski skandal”, prenijeli su iz misije BiH pri UN. 

Da stvar bude zanimljivija. Lagumdžija je niz skandala nastavio te se nije pojavio na zasjedanju dok je govorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. 

Podijelite članak