C63995AB D40D 4090 B72E 9115312E306E
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 2, 2021 @ 14:20
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Sutra će na vječni počinak biti ispraćen tragično stradali mladić Faris Tanović. Dženaza 19-godišnjaku klanjat će se sutra u 13 sati na mezarju Grlića brdo, a u isto vrijeme će se klanjati tevhid u Bosanskoj džamiji na Alipašinom polju.

NER FIT

– Samo najbolje nebo uzima. Divno dijete, već tada kad sam ga upoznala s njegovih 14 godina se vidjelo da polako i samouvjereno izrasta u divnog mladića. Kasnije smo znali tu i tamo pričati o školi, pa i o djevojkama, vodili smo razgovore o vjeri i politici i ponekad sam se čak i s tako velike udaljenosti osjećala kao njegova starija sestra. Bilo je to čudno iskustvo, a nažalost nisam mu nikad stigla reći koliko mi je to ponekad puno značilo. S veseljem sam pratila kako raste i pretvara se u divnog mladića, manekena i prije svega dobru dušu, a sada s velikom tugom pišem ovaj pozdrav… On je sad na boljem mjestu, čuvat će ga moja majka, a onima koji su ostali bit će teško. Obitelji želim snagu i volju za pronalaskom mira i sreće jer bi im i on to sigurno htio. Tana, laka ti zemlja zlatni dječače, napisala je na Farisovom Facebook profilu jedna od njegovih poznanica.

Podsjećamo, u petak 29. oktobra u sarajevskom naselju Dobrinja 2, 19-godišnji mladić je skočio sa 7. sprata zgrade i preminuo od zadobijenih povreda, a svi koji su ga poznavali ostali su zatečeni. Sa neizmjernom tugom opraštaju se od mladog Farisa Tanovića.

LIDER