Screenshot 1 8
AUTOR: H.D.
DATUM: lip 14, 2021 @ 10:00
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Dvadesetdvogodišnjak iz Njemačke, koji je želio otići na odmor u Hrvatsku, morao se kući vratiti taksijem zbog neplaćanja rata leasinga za prestižni automobil. Njegov neplaćeni automobil oduzet je na granici Slovenije s Hrvatskom.

Na granični prijelaz Dragonja stigao je 22-godišnji njemački državljanin, koji je zajedno sa svojim saputnikom, 23-godišnjim austrijskim državljaninom, želio napustiti Sloveniju u primorsko odmaralište u Hrvatskoj.

Tokom granične kontrole, policajac je provjerio vozilo u kojem su se vozili i ustanovio da su njemačke sigurnosne vlasti pretraživale vozilo Lamborghini njemačkih registarskih oznaka, tip aventador coupe, vrijedno oko 270.000 eura.

Vlasnik vozila pokrenuo je potragu jer je 22-godišnjak prestao plaćati rate zakupa. Slovenački policajci su vozaču oduzeli vozilo i predali ga na čuvanje sudskom izvršitelju dok ono nije vraćeno njemačkom vlasniku, koji je odmah nakon obavijesti odgovorio i pristao da vozilo preuzme što je prije moguće.

Vozač i njegov putnik vratili su se taksijem do Njemačke nakon policijskog postupka na graničnom prijelazu. “Policijski službenici podnijet će kaznenu prijavu protiv 22-godišnjeg njemačkog državljanina nadležnom okružnom državnom tužilaštvu zbog krivičnog djela utaja” , priopćila je PU Koper, dodajući da je u petak, 4. juna, predstavnik vlasnika zaplijenjenog vozila vozilo je potom takođe uspješno vraćeno, prenosi 24ur.

Video prilog možete pogledati OVDJE.

LIDER