Lana Pudar oduševila u Rijeci: Bh. sirena postavila novi državni rekord i osvojila glavnu nagradu mitinga

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, bila je najbolja na 14. međunarodnom plivačkom mitingu Victoria – Primorje i nova je državna rekordera u disciplini 200 metara slobodno!

Na 14. međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan proteklog vikenda u Rijeci nastupilo je više od 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Lana je nastupila u četiri discipline, 100 i 200 metara delfin i 100 i 200 metara slobodno i po ko zna koji put pokazala svoju klasu.

U disciplini 200 m slobodno postavila je novi apsolutni državni rekord u vremenu 02:02.62. Lana je u disciplini 100 m delfin isplivala najvredniji rezultat mitinga u ženskoj i muškoj konkurenciji u vremenu 58.89, što iznosi 836 FINA bodova.

U disciplini 200 m delfin isplivala je svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 02:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

Ovi rezultati bili su dovoljni da u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini.

Narednog vikenda Lana Pudar i Danis Harmandić će na sarajevskom olimpijskom bazenu Otoka braniti boje naše države na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina.

Faktor