Lana Pudar se danas bori za medalju na Svjetskom prvenstvu, ovaj put je gledamo na RTS-u

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar izborila je i drugo finale u debiju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti.

Nakon 100 metara delfin, Pudar će se boriti u finalnoj utrci i u disciplini 200 metara delfin jer je ostvarila spektakularno četvrto vrijeme od svih takmičarki u polufinalima.

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas će nastupiti u drugom finalu na debiju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti, a nakon što je nedavno osvojila osmo mjesto u disciplini 100 metara delfin, sada će nastupati u finalu na 200 metara.

Mostarka (16) je ostvarila spektakularno četvrto vrijeme od svih takmičarki u polufinalima (2.07,58), što je bilo dovoljno za drugo mjesto u svojoj utrci. Ona je nastupala u prvoj polufinalnoj utrci, a na kraju je ukupno imala četvrto vrijeme od svih takmičarki u oba polufinala.

Rivalke u finalu će biti Summer McIntosh (Kanada), Hali Flickinger (SAD), Regan Smith (SAD), Yufei Zhang (Kina), Elizabeth Dekkers (Australija), Helena Bach (Danska) i Boglarka Kapas (Mađarska).

Ukoliko danas Lana ponovi sjajan nastup kao u polufinalu, s razlogom se može nadati i najvećem uspjehu u svojoj kratkoj, ali već sada vrlo bogatoj karijeri.

Finale konkurencije 200 metara delfin zakazano je za danas u 18:02. Iako smo prethodnih dana navikli gledati Lanu na drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2), danas to neće biti slučaj jer će direktan prijenos iz Budimpešte početi samo nekoliko minuta nakon njenog nastupa (18:05), dok će direktan prijenos u 17:55 sati početi na kanalu RTS 2.

Pudar na Svjetskom prvenstvu učestvuje u tri discipline. Nakon 100 i 200 metara delfin, naša sjajna plivačica će nastupiti i na 50 metara delfin.

Klix