1628233500 2021 08 05T184843Z 1946092541 RC2L8M9B4AXZ RTRMADP 3 SOCCER SPAIN FCB MESSI 750x500 1
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 9, 2021 @ 6:50
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Argentinski fudbaler i jedan od najboljih koji su igrali ovu igru svih vremena Lionel Messi prethodnog ljeta nakon 21 godine napustio je Barcelonu i preselio u Pariz.

Danas se napokon u vezi ove teme oglasio i predsjednik Blaugrane Joan Laporta koji je prokomentarisao odlazak Messija u pariski tim, ali i otkrio da li je ljut na njega zbog odlaska.

“Previše volim Messija da bih mogao da budem ljut na njega. Najgore je bilo kada smo shvatili da ne možemo ništa da uradimo, nastalo je razočaranje na obje strane. Imao je želju da ostane, ali i pritisak brojnih ponuda. Svi smo znali da ako ne ostane u Barci, da će otići u PSG. Sve govori da je tu ponudu imao i prije nego što je otišao iz našeg kluba. Messi će ostati zapisan kao najbolji fudbaler u historiji Barselone i volio bih da očuvamo tu ideju“, rekao je Laporta.

Predsjednik katalonskog tima ističe da se uz tešku situaciju u klubu nadao kako će Leo u nastavku igrati besplatno za Barcu.

“Bio sam uvjeren da će uraditi ono što je najbolje za Barcelonu. Nadao sam se da će promijeniti mišljenje i da će reći da će igrati besplatno, mada ne možemo to da tražimo od igrača takvog kalibra. Imali smo jako dobar odnos i smatrao sam da ćemo mu se odužiti kada obnovimo ekonomske resurse, ali nismo mogli da se poredimo sa onim što je dobio u Parizu.”, zaključuje Laporta.

Barcelona se uslijed teške finansijske situacije prethodnog ljeta morala riješiti enormnih primanja brojnih fudbalera, a pored Messija ekipu su napustili Griezmann, Emerson Royal, ali i naš Miralem Pjanić.

LIDER