Portal 072info

Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice, uporedila sa Bogom (VIDEO)

9119AB7E 22B3 44CF 98F9 0E34A609E72B
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je predizborni skup, kako su ga i sami nazvali, Stranke demokratske akcije (SDA) Zenica u Orahovici izazvao ogorčenje javnosti jer je na istom prikazan neodgovoran odnos i kršenje mjera koje imaju za cilj sprečavanje širenja koronavirusa, obraćanje jedne od kandidatkinja za Gradsko vijeće Zenice na ovom političkom događaju izazvao je brojne osude javnosti. 

Naime, Emina Selimović, jedna od kandidatkinja za Gradsko vijeće Zenice, u svom obraćanju na ovom političkom skupu, a referirajući se na Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice uporedila je sa Bogom.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ova izjava može se uporediti i sa onom iz marta mjeseca, kada je došlo do rasprave među poslanicima Parlamenta BiH, kada je Sanja Vulić, inače poslanik SNSD-a, kazala “Milorad Dodik za mene nije Tito, on je za mene Bog”.

-Ovaj, što se tiče samih ovih izbora da iskoristim priliku i kažem samo jednu stvar. To je ono, zapravo, dakle, Bog uvijek poslije bolesti daje ozdravljenje. Poslije kiše uvijek daje sunce. Tako da, trenutno mi imamo tu nekog (aludirajući na Pivića, op.a.) ko će nam donijeti i sunce i ozdravljenje i nadam se da ćemo proslaviti pobjedu – kazala je Selimović, očigledno ponesena atmosferom i govorom, pokazujući tako političko neiskustvo. 

I dok se čekalo da neko reagira na poređenje Pivića sa Bogom, umjesto toga uslijedio je gromoglasan aplauz. Da li se radi o lapsusu ili namjernom poređenju, ostavljamo čitateljima da prosude sami. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Također, da se radi o predizbornom skupu i prije zvaničnog početka kampanje za Lokalne izbore potvrda je i nova, naredna, izjava nespretne kandidatkinje Selimović, inače magistar iz oblasti književnosti i član MO Vranduk.

-Redni broj 33. Glasajte – kazala je prisutnima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podsjetimo, zbog ovog predizbornog skupa na kome je u jednoj prostoriji boravilo više osoba od dozvoljenih, a da su pri tom tek rijetki imali zaštitne maske reagirao je Fuad Kasumović, komandant Štaba civilne zaštite grada Zenica. 

-U funkciji komandanta Štaba civilne zaštite Grada Zenica, a nakon hitno održane telefonske sjednice Štaba, obraćam Vam se na zahtjev grupe stanovnika Mjesne zajednice Orahovica. Prema informacijama dobijenim od sugrađana, u srijedu, 23.09.2020. godine u njihovom naselju održan je skup kojem je prisustvovao veći broj lica. Po prijavi zabrinutih mještana Orahovice, uposlenici Sektora za poslove Mjesnih zajednica došli su do informacija da je u pomenuto vrijeme održan predizborni politički skup SDA Zenica na kojem je bilo tridesetak članova te stranke, kao i još toliko mještana Orahovice kojima su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika Zenice.

U vrijeme dok Gradska uprava izdvaja sredstva i maksimalno koristi ljudske i tehničke resurse da spriječi širenje virusa među stanovnicima Zenice, upravo jučer smo vršili i dezinfekciju prostora oko Kantonalne bolnice Zenica, jedan od članova Kriznog štaba kojim vi rukovodite, dr. Selvedina Sarajlić-Spahić učestvuje u organizaciji masovnih okupljanja i bez zaštitne maske. Nažalost, među neodgovornim organizatorima okupljanja u zatvorenom, bio je i zamjenik ministra pravde BiH, Nezir Pivić, u čijoj porodici je nedavno zabilježen slučaj koronavirusa.

Poštovani, ministre, dr. Jupić, kao osobu koja se nalazi na čelu Kriznog štaba za praćenje novog koronavirusa na području Zeničko – dobojskog kantona i čiji rad i napore na suzbijanju virusa COVID-19 izuzetno cijenim, molim Vas da poduzmete odgovarajuće mjere kako bi neodgovorni organizatori i učesnici ovog političkog skupa bili adekvatno sankcionisani, te da se ovakve pojave ne dešavaju u vrijeme pojačanih mjera zaštite građana od koronavirusa – napisao je Kasumović u reagiranju upućenom Adnanu Jupiću, ministru zdravstva i predsjedniku Kriznog štaba ZDK. 

Za sada se ministar Jupić još nije oglasio o ovom okupljanju na kojem je evidentno kršenje propisanih mjera.

Činjenica, jučer su reagirali iz zeničke SDA. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Broj prisutnih bio je u skladu s protivpandemijskim mjerama – tvrde iz SDA. 

U nastavku pogledajte obraćanje nespretne kandidatkinje Selimović. 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 358
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Uočene biračke nepravilnosti u Sanskom Mostu, stranke trguju biračkim mjestima

072info.com

Predizborna kampanja se vodi i u školi: Ponosne nastavnice sa porukom “Glasajte za direktora”

072info.com

Prosudite sami: Da li je kandidat za načelnika Kalesije bio pijan u TV emisiji?

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6