Portal 072info

Larisa Cerić zapalila olimpijski plamen i ozvaničila početak EYOF-a

Larisa Cerić je na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu zapalila olimpijski plamen na ceremoniji otvaranja EYOF-a.Najbolja bosanskohercegovačka sportašica je na taj način imala čast ozvaničiti početak 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras je svečanom ceremonijom zvanično otvoren 14. Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) koji će se do 16. februara održavati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ceremonija otvaranja počela je ulaskom Vučka na stadion, simbola Zimskih olimpijskih igara iz 1984. godine koje su održane u Sarajevu, a nastavljen je muzičko-zabanim programom. Zastavu naše države na stadion je unijela počasna jedinica Oružanih snaga BiH. Vojni orkestar Oružanih snaga BiH je intonirao himnu Bosne i Hercegovine, a nakon toga uslijedio je defile takmičara u kojem je učestvovalo 46 zemalja.

EYOF je najznačajniji sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, a, podsjetimo, čast da zapali plamen prije 35 godina imala je Sanda Dubravčić.

EYOF će se održavati do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a na ovom takmičenju će učestvovati 911 mladih sportista i sportašica od 14 do 18 godina koji će se nadmetati u osam sportova.

KLIX.BA

Podijelite članak
  • 222
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box