Portal 072info

Lavica Dalal počinje s otklanjanjem posljedica kemoterapije, njen novi video osvojio simpatije

Dalal Omerović (2016) je vesela i nasmijana djevojčica kojoj je sa nepunih 13 mjeseci dijagnosticirana akutna mijeloblastična leukemija tip – M5 – monocitna leukemija, što je jedan od najtežih oblika leukemije.

Dana 6. septembra 2018. godine rađena joj je transplantacija koštane srži, a nalaz treće punkcije urađen početkom 2019. godine pokazao je da je transplantacija uspjela. Ćelije donora kompletno su zamijenile ćelije hrabre djevojčice, što znači da je lavica pobijedila leukemiju.

Najnovije vijesti o malenoj djevojčici iz Bihaća redovno možete pratiti putem Facebook grupe Za Dalal, tako da je upravo tamo objavljeno da djevojčica danas počinje s otklanjanjem posljedica kemoterapije koja je u potpunosti “pojela” njene zubiće, a upravo to je bio jedan od razloga odbijanja hrane. Pod totalnom anestezijom biće joj uklonjeni ostaci prednjih zuba koji predstavljaju problem. Nakon što prespava u bolnici, Dalal se vraća kući.

S vama ćemo podijeliti i simpatični video u čijem opisu piše:

“Do novih informacija i dok čekamo punkciju koja je dogovorena za 26.2. Lavica počinje priču o svojoj pobjedi. ❤️ Ljubav vam šalje Dalica i zahvaljuje zajedno sa svojim roditeljima za sve dove, poruke podrške i svaki vid pomoći koji ste u proteklom periodu uputili.” 

Rajice naša, velika i mala 👨‍👨‍👧Naša mala špica lavica je dobro hvala Bogu i danas počinje s otklanjanjem posljedica kemoterapije koja je u potpunosti "pojela" njene zubiće, a upravo to je bio jedan od razloga odbijanja hrane. Danas će uz Božiju pomoć biti uspavana i pod totalnom anestezijom će joj ukloniti ostatke prednjih zubića a koji su predstavljali problem. Obzirom da je u pitanju spomenuta anestezija Dalica će prenoćiti u bolnici.Do novih informacija i dok čekamo punkciju koja je dogovorena za 26.2. Lavica počinje priču o svojoj pobjedi. ❤️Ljubav vam šalje Dalica i zahvaljuje zajedno sa svojim roditeljima za sve dove, poruke podrške i svaki vid pomoći koji ste u proteklom periodu uputili.#zadalal #zaljubav

Posted by Za Dalal on Tuesday, February 12, 2019

Podijelite članak
  • 432
    Shares