Lažna pljačka u BiH: Bračni par izrežirao da su ih opljačkali, pa ucjenjivali

Lažna pljačka u BiH: Bračni par izrežirao da su ih opljačkali, pa ucjenjivali

Prijedorčanin D.V. i njegova supruga G.V. lažno su prijavili da su im vatrogasci, prilikom gašenja požara u kući, ukrali 8.360 KM.

Vatrogasci su tim povodom, saslušani u policiji, ispitivani na poligrafu, kako bi pokušali da se odbrane lažnih optužbi, prenosi Srpskainfo.

U međuvremenu, bračni par je otišao korak dalje i iscenirao da je neko pokušavao ucijeniti ih, kako bi im vratio novac.

Ispostavilo se da su sami sebi slali poruke ucjenjivačkog sadržaja.

Protiv supružnika, PU Prijedor juče je dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da su počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje.

“Policija je 16. novembra zaprimila prijavu od D.V. iz Prijedora da mu je tokom intervencije vatrogasaca u kući na gašenju požara ukraden novac u iznosu od 8.360 KM. Preduzetim mjerama i radnjama utvrđeno je da je član porodice prijatelja G.V. tokom požara iznijela sporni novac iz unutrašnjosti kuće”, navode u policiji.

Policijski službenici naknadno su pronašli sporni novac u kompletnom iznosu i utvrđeno je da su D.V. i G.V. počinili krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela, što je prijavljeno i tužilaštvu.

Nezvanično, u trenutku prijave D.V nije bio svjestan da je njegova supruga iznijela novac iz kuće. Kada mu je to saopštila, međutim odlučili su da to ne jave istražnim organima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica