Lažna prijava Sinana Gluhića pala na Općinskom sudu u Zenici 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Javnost je upoznata da je Sinan Gluhić, novinar RTV Zenica, podnio prijavu protiv Spahić Sulejmana za navodno krivično djelo nasilničko ponašanje.

Nakon što je Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu zbog nepostojanja elemenata krivičnog djela i predmet uputilo na prekršajni postupak, Općinski sud je donio rješenje o obustavi i prekršajnog postupka protiv Spahić Sulejmana.

Na ovaj način lažna krivična prijava Sinana Gluhića dobila je svoj sudski epilog i sudeći prema odlukama Tužilaštva i Suda etiketirala je novinara RTV Zenica, Sinana Gluhića, kao lažnog prijavitelja.

U prilog tome da je ovo bila neprofesionalna i montirana prijava Sudu govori konstatacija iz Rješenja Općinskog suda Zenica da prijava Gluhića ‘nije potkrijepljena niti jednim dokazom provedenim tokom ovog postupka’, ‘niti je ovlašteni organ (policija) dokazao da je okrivljeni počinio djelo’ koje mu je montirano.

Zbog kojeg razloga samozvani novinar obmanjuje javnost, policijske i sudske organe, kad umjesto neovisnog novinarstva koje bi mu trebalo biti vodilja u poslu, svoje zahrđalo novinarsko pero usmjerava prema svojim izmišljenim neprijateljima i neistomišljenicima?