Portal 072info

Lažna uzbuna u Trumpovom neboderu na Manhattanu, u sumnjivom rancu samo igračke

Policija je nakratko evakuirala ljude iz predvorja Trump Towera, nebodera s 58 spratova u New Yorku na  Manhattanu, da bi istražila sumnjivi ranac koji je pronađen u toj zgradi, ali je utvrdila da se u njemu nalaze samo – dječje igračke.

Glasnogovornik  policije New Yorka, Stephen Davis izjavio je da je ranac nađen kod ulaza u prodavnicu Niketown u toj zgradi, nakon čega je jedinica za razminiranje ispitala njegovu sadržinu i  saopćila da nema nikakve opasnosti, prenosi AP.

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump u tom neboderu stanuje, a tu se nalaze i njegove poslovne prostorije, ali se on trenutno nalazi na Floridi.

Na video-snimku koji je jedan prolaznik napravio i objavio na Twitteru, vidi se kako su ljudi, tokom evakuacije, trčali po predvorju tražeći izlaz.

Andy Martin, 16-godišnjak iz  predgrađa  Huntington, kaže da je bio na Manhattanu s porodicom u trenutku kada su ljudi iz Trumpovog nebodera evakuirani, kako je opisao, velikom brzinom, dok je policija pozivala ljude da napuste zgradu.

“Evakuirani smo veoma brzo. Bila je prava histerija. Policajci su vikali i govorili ljudima da izađu napolje”, rekao je on, prenosi AP.

Podijelite članak
  • 3
    Shares