Lažni policijski inspektor pao zbog šest prevara

b

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su Nedžada Velića (32) iz Cazina, osumnjičenog da je od oktobra prošle godine pa do maja ove godine na području Bosanske Gradiške izveo šest prevara, ali i jednu krađu.

Prijavljen je da se lakovjernim građanima, u namjeri da im izvuče pare, predstavljao kao biznismen, policijski inspektor, ali i policajac u penziji te im uzimao razne iznose, a konačna cifra mjeri se u hiljadama maraka.

Predstavio se kao direktor firme

Posljednja u nizu prevara zabilježena je 6. maja, kada je M. I. iz Bosanske Gradiške došao muškarac i predstavio se kao direktor firme iz Cazina te rekao da želi kupiti kamion.

– Nakon što su dogovorili kupoprodaju i iznos, osumnjičeni je navodno obavio telefonski poziv te od M. I. tražio i uzeo 500 eura pod izgovorom da mu treba za kupovinu agregata u Bosanskoj Gradišci. Potom je obećao M. I. da će mu sljedećeg dana taj novac vratiti kada mu bude plaćao kamion koji je dogovorio da kupi od njega – pojašnjavaju izvori “Nezavisnih”.

Shvativši da je prevaren, M. I. je prijavio policiji šta ga je snašlo, a policajci su se prihvatili posla i ekspresno, u saradnji sa kolegama iz Prijedora, pronašli osumnjičenog.

Operativna saznanja

– Policajci su došli do operativnih saznanja da se radi o Veliću i da se Golfom 6 uputio prema Prijedoru. U 16:30 sati su pripadnici PU Bosanska Gradiška, u saradnji sa kolegama iz PU Prijedor, u mjestu Omarska, zaustavili i kontrolisali Golf 6 kojim je on upravljao. Potom su ga pripadnici PU Bosanska Gradiška uhapsili – ističu isti izvori.

Ispostavilo se potom da je Velić osumnjičen za još pet prevara i jednu krađu na području Bosanske Gradiške u proteklim mjesecima.