Portal 072info

LEDENI APRIL NE POSUSTAJE: Hladno vam je, pogledajte šta vas čeka iduće sedmice…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu osvanulo je pravo zimsko jutro, a grad se probudio prekriven snje¸nim pokriva?em. (Samir Yordamoviç - Anadolu Ajans?)

Iako bh. meteorolozi najavljuju smirivanje vremena i nešto toplije dane od kraja sedmice, dugoročne prognoze ne nude razloga za optimizam.

Ako ste pomislili da su kiša, snijeg, i temperature na granici nule usred aprila samo prolazni talas u BiH, koji će potrajati tek nekoliko dana, prevarili ste se. Iako bh. meteorolozi najavljuju smirivanje vremena i nešto toplije dane od kraja sedmice, dugoročne prognoze ne nude razloga za optimizam.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznati norveški sajt Yr.no najavljuje tek djelimičan prestanak padavina u subotu, 19. aprila, ali i dalje vrlo niske temperature koje bi se do kraja dana mogle popeti na nesigurnih 11 stepeni. No snijeg i hladni talas sa bosanskih planina ne bude nadu u takvo što, pa se nešto toplije vrijeme prvog dana vikenda može očekivati samo u Hercegovini.

Malo bolja situacija slijedi u nedjelju, te bi u narednim danima, od 20. do 23. aprila, moglo doći do porasta temperatura uz vrlo promjenjljive vremenske prilike – čas sunce, čas oblaci i pljuskovi. No, s obzirom da prognoze najavljuju najviše temperature i do 19 stepeni, bit će to prava blagodet u odnosu na ovu sedmicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Međutim, poboljšanje će biti kratkog maha, pa se već od četvrta, 24. aprila, očekuju nove padavine koje će potrajati sve do kraja mjeseca, a za utjehu ostaje tek podatak da temperature neće padati ispod 10 stepeni.

I jedna nod najposjećenijih svjetskih meteoroloških stranica AccuWeather.com najavljuje slično vrijeme, doduše s nešto više optimizma za vikend i početak naredne sedmice, kada se predviđa stabilno i sunčano vrijeme, uz temperature do ugodnihj 19 stepeni. Potom slijedi novi kišni talas i novi pad temperatura, uz po koji sunčani dan, ali se za kraj mjeseca najavljuje stabilizacija vremena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tako bi 1. maj mogao započeti sunčano i sa temperaturama od preko 20 stepeni.

depo.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)