Portal 072info

Legendarni Crespo o Messijevom ugovoru: Trebao mu je agent, a ne otac bez iskustva

Screenshot 1 1726
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Legendarni argentinski napadač Hernán Crespo kaže da je Lionel Messi, ukoliko je već želio napustiti Barcelonu, trebao angažovati profesionalca, a ne oca koji ga je zastupao u kompletnom procesu.

Messi je nakon poraza Barcelone od Bayerna u Ligi prvaka rezultatom 8:2 odlučio napustiti klub te je poslao službeni zahtjev za jednostrani raskid ugovora, no iz Barcelone su to odbili tvrdeći kako ima još godinu dana ugovora te da, ukoliko ga neki klub želi dovesti, mora platiti 700 miliona eura.

Jasno, situacija se nakon toga promijenila jer je Messi morao tužiti Barcelonu, što je rekao da nikada ne bi uradio, pa će Argentinac prema svemu sudeći i naredne sezone igrati za katalonski klub.

O čitavoj situaciji koja je svakako u jednom trenutku bila najaketuelnija tema na svijetu govorio je legendarni argentinski napadač Hernán Crespo, a on smatra da je Messi lakše i bolje mogao riješiti spor sa Barcelonom.

“Kada imate takvu situaciju, onda vam je potreban profesionalac. U ovom slučaju, on je postupio kao otac, a ne kao njegov agent, što je trebao biti slučaj. On nema iskustva u poređenju s drugima, pričamo o direktorima, ugovoru, ogromnom novcu… Messiju je trebao neko ko zna da se bori s tim”, smatra Crespo.

Messi se vratio treninzima Barcelone i, ukoliko se situacija opet naglo ne promijeni, trebao bi sljedeće godine nositi igru katalonskog kluba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Barca ne može dovesti više nikoga, nema para

072info.com

Messi zaigrao za Barcelonu, Koeman mu uputio kritiku nakon utakmice

072info.com

Lionel Messi stigao na trening Barcelone prvi put ove sezone

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)