Portal 072info

Leptir bez krila: Ismail Zulfić iz Zenice oduševio Zagreb, sedam medalja za PK SPID

Ovog vikenda u Zagrebu je održano 10. Otvoreno regionalno prvenstvo “Zagreb Open 2018” u plivanju za osobe sa invaliditetom.

Učestvovalo je 18 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a nastupilo je 115 takmičara. Bosnu i Hercegovinu je uspješno predstavio PK SPID, koji je osvojio jednu zlatnu, pet srebrenih i jednu bronzanu medalju.

Za SPID su nastupili Ismail Zulfić (klasa S6), Nermin Memić (klasa S8), Muhamed Merdžanović (klasa C21) i Damir Muratović (klasa S7).

– Naši plivači su imali ukupno devet startova od čega su oborili sedam ličnih rekorda, te osvojili ukupno sedam medalja. Ponosni smo na naše plivače – saopćili su iz PK SPID.

Zvijezda takmičenja bio je sedmogodišnji Ismail Zulfić iz Zenice, dječak koji je rođen bez ruku i jednom deformiranom nogom, a koji je svojom hrabrošću i odvažnošću da može sve uraditi bez prepreka, još jednom oduševio Zagreb i cijeli region.

Leptir bez krila, kako su ga prozvali, u Zagrebu je osvojio dvije medalje. Do zlata je doplivao u kategoriji 50 metara delfin, a bronzu je osvojio na 50 metara slobodno.

Po dva srebra osvojili su Memić (100m delfin i 100m prsno) i Muratović (50m slobodno i 100m slobodno), dok je Merdžanović srebrenu medalju osvojio u kategoriji 50 metara delfin.

Faktor.ba

Podijelite članak