Let MH370 možda zauvijek ostane misterija

Šef malezijske policije izjavio je da je moguće je da se nikada ne ustanovi uzrok nestanka malezijskog aviona na letu 370. Prema riječima Kalida Abu Bakara, krivična istraga je i dalje usmjerena u četiri pravca – otmica, sabotaža, lični ili psihički problemi ukcranih na avion.

-Istraga ide malo po malo. Moramo da rasvetlimo svaku i najsitniju stvar – rekao je Kalid. “Na kraju istrage, možda se neće ni saznati uzrok tragedije”.

Međunarodna potraga za avionom “Malaysia Airlinesa”, koji je nestao 8. marta s 239 putnika i članova posade, nastavlja se i danas. U njoj učestvuje 10 aviona i devet brodova, a timovima u potrazi na ruku ne ide pogoršanje vremena nad Indijskim okeanom. Potrazi za avionom priključila se  i britanska nuklearna podmornica u Indijskom okeanu.

Od juče je operativan i modifikovan avion Boing 737 za kontrolu avionskog saobraćaja iznad Indijskog okeana, kako bi se spriječili sudari u vazduhu velikog broja aviona koji učestvuju u potrazi.

Do sada nije identifikovan nijedan predmet s nestalog aviona, koji je letio od Kuala Lumpura do Pekinga, i za posljednje uočene objekte u vodi koji su dali najviše nade ispostavilo se da su dio ribarske opreme, prenosi B92.

istinito.com

Prethodni članakObilježavanje Dana autizma
Sljedeći članakIzvedena predstava teatra iz Kragujevca